close

Waarom WordPress als CMS

WordPress is een Content Management Systeem dat eenvoudig in gebruik is en makkelijk uit te breiden en aan te passen aan specifieke wensen/doelen. Door deze flexibiliteit is het mogelijk om allerlei soorten websites te laten draaien op WordPress, van een simpel blog tot bijvoorbeeld Vogue.com. Daarnaast is de manier waarop het gebouwd is zoekmachine vriendelijk, de eerste stap naar een goede score bij de zoekmachines.

WordPress wordt op ongeveer 22% van alle websites gebruikt. Het voordeel van deze populariteit is dat er continu aan gewerkt wordt en er veel uitbreidingen op het systeem mogelijk zijn, zoals bijvoorbeeld een module om een webshop te runnen. Het nadeel is dat er regelmatig updates zijn, maar niet iedere update is (direct) noodzakelijk, beveiligingsupdates en updates aan het CMS zelf worden sinds versie 3.7 gescheiden uitgevoerd. Beveligingsupdates worden sindsdien automatisch geüpdate, zonder dat je er iets van merkt.

Beveiliging

Mede door de populariteit is WordPress een gewild doelwit van hackers, maar door de grote community die aan en met WordPress werkt, worden issues snel opgemerkt en aangepakt. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om je website extra te beveiligen. Het meest voor de hand liggende is bijvoorbeeld altijd de standaard “Admin” account te verwijderen of in ieder geval een andere naam geven, en zo zijn er nog veel meer manieren om je site beter te beveiligen.

Is je versie van WordPress versie ouder dan 3.7 dan is het noodzakelijk dat je het gaat (laten) updaten, er zit namelijk een beveiligingslek in. Weet je niet welke versie van WordPress je hebt? Deze Chrome extensie of deze Firefox extensie laten zien welke versie van WordPress je gebruikt. Uiteraard kan je ook met mij contact opnemen en dan kan ik het voor je nakijken.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig met je WordPress website? Operatie Creatie is een WordPress specialist en met meer dan 7 jaar ervaring, kunnen we jou ook helpen. Je kan altijd vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

 

De voordelen van WordPress in een notendop:

  • Eenvoudig in gebruik
  • Zeer flexibel, eenvoudig uit te breiden en aan te passen
  • Zoekmachine vriendelijk (SEO)
  • Open Source, wordt continu doorontwikkeld